Sportakkoord

In juni 2018 sloot Minister Bruno Bruins van Sport samen met gemeenten, provincies, sportbonden, maatschappelijke organisaties en bedrijven het Nationaal Sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’. Met het Nationaal Sportakkoord wordt de oproep gedaan om lokaal aan de slag te gaan met een sportakkoord. In de gemeente Voerendaal is daarom met verenigingen, sportaanbieders en maatschappelijke partners gewerkt aan een lokaal sportakkoord. Dit heeft geresulteerd in een concreet programma met ambities en acties waar we trots op zijn!

Daarnaast is de preventieagenda aan het Sportakkoord toegevoegd met daarin de ambities op het gebied van een gezondere leefstijl.

Om de ambities en acties van het Sportakkoord te borgen is het Sportplatform Voerendaal opgericht. In dit platform zijn Heton, Handbalvereniging Gemini, The Move Factory, gemeente Voerendaal en de Adviseur Lokale Sport vertegenwoordigd. Elders op deze website vindt u de Sportkaart en de Agendafunctie, dit zijn voorbeelden van concrete acties die naar voren komen in het Sportakkoord en zijn gerealiseerd door het Sportplatform.

Benieuwd naar het Sportakkoord Voerendaal? Zie: Sportakkoord Voerendaal